شما همه چیز را به درستی انجام دادید: یک دستگاه عالی خریدید، به سراغ خرید قهوه مرغوب نیز رفته اید، و از یک آسیاب برای آسیاب کردن آن به یک پودر قهوه خوب استفاده کردید. پادکست جنایی سریال مورد علاقه شما روی عرشه است. خونه ساکته زندگی خوب است. شما برای آن شات غنی و خامه ای آماده هستید. سپس اولین جرعه مایع غنی و تیره را می نوشید…
مزه ترش/تلخ دارد…چی شده؟
ممکن است لازم باشد یاد بگیرید که چگونه اسپرسو را تپ کنید. هنر و علم به درستی فشار دادن زمین به طوری که نتیجه نهایی استخراج موثر است. آنقدرها هم که به نظر می رسد آسان نیست، اما در اینجا چند نکته وجود دارد که شما را مانند یک حرفه ای دستکاری می کند.
Tamping چیست؟
هدف از کوبیدن، ایجاد مقاومت با استفاده از قهوه فشرده و ایجاد کارکرد آب برای فشار دادن آن است. به این ترتیب طعم آن استخراج می شود. یادگیری درست کردن اسپرسو - نحوه بسته بندی قهوه آسیاب شده در پورتافیلتر (سبد) - برای درست کردن این موضوع کلیدی است.
فشار آب روغن ها را از زمین بیرون می کشد و طعم جسورانه و بافت غنی مورد انتظار شما را ایجاد می کند. آب مانند بسیاری از چیزهای زندگی (از جمله ما انسان ها) مسیر کمترین مقاومت را در پیش خواهد گرفت. اگر تفالههای قهوه شل و ناهموار باشد، آب شکافها را پیدا میکند و از آنجا عبور میکند و طعم کافی را از تفالهها نمیکشد.
برای جلوگیری از این امر، زمینهای موجود در پورتافیلتر را به سمت پایین فشار میدهید که منجر به یک پوک فشرده میشود. در برابر آب مقاومت می کند و این کشش طعم و قوام شات را ایجاد می کند. درست کردن این کار می تواند کمی آزمون و خطا باشد، اما ارزشش را دارد.
اگر پیچیده به نظر می رسد، اجازه ندهید شما را بترساند. به زودی، طبیعت دوم خواهد شد.
آنچه شما نیاز دارید
برای اینکه اسپرسوی خود را به درستی بچسبانید، به چند چیز نیاز دارید:
یک دستگاه اسپرسوساز خوب (از اینجا شروع کنید)
دانه های اسپرسو
آسیاب که می تواند برای اسپرسو آسیاب شود
یک ترازو - به حفظ دقت کمک می کند (برای اسپرسوی عالی مهم است). برای تهیه یک شات اسپرسو، به 7 تا 9 گرم برای اسپرسو و 14 تا 18 گرم برای دوبل نیاز دارید.
یک پورتافیلتر
یک تامپر اسپرسو (در اینجا لیستی از دستکاری های خوب وجود دارد)
تشک دستکاری قهوه (اختیاری)
یک سوال رایج: آسیاب قهوه چه تاثیری بر میزان استخراج دارد؟ اینجاست که اصطلاح «شمارهگیری در شات» به کار میرود.
آیا می توان بدون دستکاری دستکاری کرد؟ بله، اما کمتر از حد ایده آل اسپرسو دریافت خواهید کرد. می توانید از هر موردی استفاده کنید که متناسب با فیلتر پرتافیلتر شما باشد و بتواند مقداری فشار را تحمل کند. (به عنوان مثال ادویه یا شیشه نمک). این فقط یک "هک اضطراری" است … مانند تهیه یک اسپرسو بدون دستگاه. مطمئناً کارساز خواهد بود، اما گرفتن یک شات عالی از اسپرسو سخت خواهد بود.
گام به گام: چگونه اسپرسو را کمرنگ کنیم
زمین های خود را یکنواخت کنید
قهوه اندازه گیری شده خود را در پورتافیلتر قرار دهید. سپس انگشت اشاره خود را بردارید و آن را در بالای پورتافیلتر بکشید و هرگونه زمینه اضافی را از بین ببرید. باید یکنواخت و هم سطح باشد. تا زمانی که درست نشده به آن فشار نیاورید، در غیر این صورت عصاره گیری ناهموار خواهید داشت و این به معنای طعم کمتر از کامل است.
تپ خود را روی یک سطح صاف قرار دهید
در صورت امکان، پورتافیلتر خود را روی یک سطح صاف قرار دهید تا سطح آن (بعضی از پورتافیلترها روی یک میز همسطح هستند؛ برخی دیگر از شما می خواهند که یک لبه پیدا کنید). تشک کوبنده به جلوگیری از لیز خوردن کمک میکند و به کاهش آشفتگی فرآیند کمک میکند.
مچ دست خود را صاف نگه دارید و آرنج خود را با زاویه 90 درجه خم کنید. این کمک می کند تا قدرت از بدن شما به جای مچ دست شما خارج شود (این تکنیک است که شما را از آسیب ضربه زدن به مچ دست نجات می دهد و به شما امکان می دهد فشار را کنترل کنید).
اعمال فشار سبک
مقدار کمی فشار وارد کنید به طوری که با قهوه آسیاب شده یک پوک شکل بگیرد. هدف این است که در آن یک سطح صاف به دست آورید. یک سطح ناهموار باعث جمع شدن و عصاره گیری ضعیف اسپرسو می شود.
برای شروع در مورد 15 پوند یا بیشتر صحبت می کنیم. این برای این است که کارها پیش برود و مطمئن شوید که همه چیز کار می کند.
فشار بیشتری اعمال کنید
اکنون که بستر صافی از تفاله قهوه دارید، وقت آن است که از کمی روغن آرنج استفاده کنید (با شدت فشار دهید)
هنگامی که یک پوک شکل گرفت، نیروی بیشتری به آن وارد کنید و با فشار بیشتری به سمت پایین فشار دهید تا از شر هر گونه فاصله بین آسیاب ها خلاص شوید. میخواهید آنقدر محکم فشار دهید تا قهوه فشرده و محکم شود. هنگامی که از فشار دادن به پایین بالا میروید، از یک حرکت چرخشی رو به پایین استفاده کنید. این کار به متراکم شدن قهوه ادامه میدهد، حتی با برداشتن دستکاری از سرویس.
ممکن است از خود بپرسید که اگر ساییدگی های شما بیش از حد استخراج شود، این به چه معناست؟ بسته بندی بیش از حد قهوه به این معنی است که آب به سختی در جریان است و در زمان انجام آن، مقدار زیادی از قهوه را با خود می کشد. این امر آن را تلخ و خشن می کند.
فشار کوبیدن اسپرسو چقدر است؟
بحث (خوب، زیاد) در مورد میزان فشاری که باید هنگام کوبیدن استفاده کرد وجود دارد. اخیراً بیرون رفتم و از شش باریستا در چهار کافی شاپ در این مورد پرسیدم. همه آنها تغییرات جزئی در کاری که انجام می دهند داشتند، اما همه آنها موافق بودند که فشار محکم و مداوم بسیار مهم است.
فشار یکدست به اندازه قدرت نیرو مهم است. من متوجه شدم که 30 پوند فشار به خوبی کار می کند. 30 پوند فشار چقدر است؟ 30 پوند فشار چه احساسی دارد؟ اگر دستکاری کالیبره شده دارید به شما می گوید. در غیر این صورت ترازو حمام خود را بیرون بیاورید و آن را فشار دهید تا به نقطه 30 پوندی برسید و میزان فشار مورد نیاز خود را درک کنید.
سطح صاف و هم سطح را بررسی کنید
پیک خود را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ شکاف یا فضایی وجود ندارد. شما می خواهید مطمئن شوید که یک کیسه جامد و فشرده قهوه وجود دارد و هیچ شکاف یا نقطه شلی وجود ندارد. این یک قدم مهم برای من است.
به آن پیچ و تاب بدهید
همانطور که فشار نهایی را اعمال میکنید، میتوانید تمپر را بچرخانید تا سطحی صاف برای کیسه قهوه متراکم شده باقی بماند. این پولیش است. من آن را "مهر تپ" خود می نامم.
تفاله های شل شده قهوه را تمیز کنید
قبل از اتمام کار، یک پارچه بردارید و تفاله های قهوه اضافی که در اطراف لبه های فیلتر پورتافیلتر ریخته شده است را پاک کنید. شما نمی خواهید هیچ زمین سرکشی در اطراف جایی که قرار نیست در دستگاه شما باشد. پورتافیلتر باید به خوبی و تمیزی وارد دستگاه شود.
البته لازم به ذکر است که خرید قهوه اسپرسوی خوب لت قیمت قهوه مناسب به خیلی از موارد دیگری نیز بستگی دارد اما یکی از مهم ترین ها توانایی استفاده از تمپر می باشد.